På Tur med Power - på rett vei

 

   

   

Foreningen Power - på rett vei, holder til i Tømmerdalen i Bymarka. De driver med forebyggende arbeid innenfor avhengighet og psykiske utfordringer. 

Ganske tidlig kjøpte de et eksemplar av "Bymarka - 50 vatn og turopplevelser". De ble inspirert av boka til å bruke den som endel av behandlingsopplegget. Og 10. oktober - samme dag som verdensdagen for psykisk helse - startet de opp en turgruppe, med mål å besøke alle de 50 vannene i marka som er nevnt i boka. 

Den første turen gikk fra Byåsen butikksenter, med besøk ved bl.a. Theisendammen og Baklidammen. Underveis ble også turgåere som ikke har tilknytning til Power invitert til å gå sammen med dem. Bl.a. meg. Og 14. november passet det å bli med på en av deres turer. De hadde da gjennomført 4 turer allerede. 

    

I flott vintervær startet vi turen fra Henriksåsen. Målet for turen var Skjellbreia, Bjørktjønna og Litl-Leirsjøen. Som ventet var det svært glatt i marka - selv med brodder. Så underveis ble planene endret, slik at vi droppet Bjørktjønna og Litl-Leirsjøen. I stedet ble Vintervatnet og Lille Skjellbreia lagt til, slik at antallet vann som ble besøkt ble det samme.

Jeg fungerte som kjentmann på turen, og tok med den trivelige gjengen til Grønlia, Fossbekken, Marken gård, ruinene i Skjellbreifallet og Storfurua i Bymarka, i tillegg til vannene. Høydepunkt på turen var fossen i Fossbekken og lunsjpause med bålbrenning og loddtrekning på Marken gård.

   

Det var like greit at vi droppet to av vannene, ellers hadde vi nok holdt det gående en time til, og det begynte å bli mørkt da vi kom tilbake til parkeringsplassen.

To av de ivrigste av turgåerne fikk hver sin Bymarka-bok i premie, noe de satte pris på. 

Jeg satt igjen med en veldig god følelse etterpå, da det hadde vært en fin tur med hyggelige mennesker. Jeg blir gjerne med på en ny tur senere, men helst ikke på holkeføre.

 

       

         Jon Arne Madsø